iPhone XS vs. Galaxy S10 – ce telefon să alegi?

iPhone XS vs. Galaxy S10 – ce telefon să alegi?

În cele ce urmează am pregătit un comparativ între doi “mastodonți” pentru a-ți facilita o eventuală alegere.

Design și ecran

Samsung a venit cu îmbunătățiri în ceea ce privește design-ul smartphone-urilor sale odată cu Galaxy S10. Ecranul curbat de 6.1 inci ocupă acum aproape toată partea din față a telefonului, în afară de o mică perforație în colțul superior drept pentru senzorii frontali. După cum ne-a obișnuit marca coreeană, ecranul și culorile sunt impresionante.

iPhone XS se poate și el lăuda cu un design frumos, cu margini fine dar și cu absența butoanelor. Are un ecran de 5.8 inci și are un breton pe marginea superioară care nu este totuși pe placul tuturor.

Aparatul foto

Samsung Galaxy S10 este dotat cu o cameră foto triplă, constituită dintr-un obiectiv principal de 12 MP, de un teleobiectiv de 12 MP și un obiectiv mare de 16 MP. iPhone XS este dotat cu o cameră foto dublă, compus dintr-o cameră mare, de 12 MP și de un teleobiectiv tot de 12 MP. Ambele telefoane sunt performante în ceea ce privește fotografiile.

Putere și stocare

Galaxy S10 posedă un procesor Exynos 9820 extrem de rapid, însoțit de 8 GB RAM. Fișa tehnică a lui iPhone XS este mai puțin impresionantă, vine doar cu 4 GB RAM însă trebuie să ținem cont că este dotat cu un procesor A 12 Bionic, perfect optimizat.

În ceea ce privește capacitatea de stocare, aceasta este de 128 sau de 512 GB, în funcție de varianta aleasă de S10 și de 64, 256 sau 512 pentru iPhone XS. Este important de menționat faptul că smartphone-ul coreean vine echipat cu un port microSD ceea ce îi permite un conținut mai mare, ceea ce iPhone nu posedă.

Galaxy S10 beneficiază de o baterie de 3400 mAh spre deosebire de cea a lui iPhone XS, de 2658 mAh.

Prețurile

Samsung Galaxy S10 este propus la un preț începând cu 909 euro și ajungând la 1159 de euro pentru varianta cu stocare mai mare, un preț destul de ridicat spre deosebire de iPhone XS. Smartphone-ul de la Apple este pus la vânzare la un preț începând de la 1149 de euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *