Cum este trecerea de la Windows la macOS

Cum este trecerea de la Windows la macOS

Într-un cuvânt: Genială!

Dar nu peste noapte, au fost nevoie de mai bine de două săptămâni pentru a mă acomoda în totalitate cu noul sistem de operare și implicit cu un laptop nou, trecerea fiind de la 17 inch la 15 inch.

Nu am crezut vreodată că o să mă îndrăgostesc efectiv de sistemul macOS și că nu o să mai stau să-mi instalez sistemul de operare Windows ori de câte ori, eu știu, instalez un program mai dubios sau cine știe ce prostii fac.

M-am obișnuit atât de tare încât am renunțat la câteva programe fără de care nu prea pot să-mi fac treaba, însă întotdeauna găsești o aplicație alternativă pentru macOS, fie ea și plătită (de cele mai multe ori).

Trecerea este pur și simplu genială, după cum am început postarea. De când am trecut pe macOS nu am mai primit crash fraților, deloc, și a trecut cam un an de zile de când folosesc macOS. Totul este actualizat la zi și nu mi-a făcut vreodată probleme. Bateria în schimb nu știu cum se descurcă după un an pentru că îl țin la încărcat mereu.

Nu sfătuiesc pe nimeni să-și cumpere un device de la Apple care nu are ecranul Retina. Din punctul meu de vedere este principalul motiv pentru care mulți nu mai revin la alte branduri și rămân fixați pe produsele Apple. Deci nu vă mai cumpărați MacBook Air doar pentru că este cea mai accesibilă variantă din gama laptopurilor Apple, o să rămâneți dezamăgiți și cu un gust amar venind de la cel mai premium brand din categoria ”tehnologie”.

Îmi este foarte greu în momentul când am nevoie de Notepad++ și sunt nevoit să lucrez pe Windows. Parcă tastez cu o mână, totul este mai în ceață și nu-mi provoacă deloc o stare prea confortabilă. Știu că sunt variante pe macOS, dar nu mi-a satisfăcut nici una nevoile așa că nu am stat să cumpăr o mulțime de aplicații doar pentru a o găsi pe cea de care am cu adevărat nevoie.

În final, un mic pont: versiunile de MacBook Pro din 2015 sunt cele mai reușite din toate punctele de vedere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *